Naar aanleiding van Wapenstilstand 2020 werd in Munsterbilzen in alle stilte (wegens corona) een nieuwe gedenkplaat ingehuldigd voor de bemanning van Blenheim IV P6911 van 15 Squadron. Deze bemanning is al herdacht op het gedenkteken op het Leroyplein voor de twee vliegtuigen die in de loop van de Tweede Wereldoorlog op het grondgebied van Munsterbilzen neerkwamen (naast deze Blenheim ook Hampden AD859).
Twaalf vliegtuigen van 15 Squadron werden op 12 mei 1940 uitgestuurd om de bruggen over het Albertkanaal nogmaals te bombarderen. Nadat de dag voordien de Belgische Militaire Luchtvaart haar Fairey Battles, en de Franse Luchtmacht haar modernste bommenwerpers LeO 45 al naar hetzelfde doelwit gezonden had, was het de beurt aan de Britten om een poging te wagen. Ze gooiden ongeveer alles in de strijd wat ze bij elkaar konden krijgen, zowel Battles als Blenheims van meerdere squadrons. Voor veel onder hen zou het fataal aflopen.
Twaalf Blenheims van 15 Squadron vertrokken vanop de basis Alconbury in Groot Brittannië en daarvan keerden er slechts zes terug, sommige zwaar beschadigd. Op de volgende plaatsen vielen nog Blenheims van dit squadron: Borgharen (Nederland), L8847; Beverst (Bilzen), L8849; Genk (gehucht Kattevenen), P6912; Gellik (Lanaken), P6914. De exacte plaats waar N6151 neerkwam is niet gekend.
De bemanning van Blenheim P6911 bestond uit F/O Albert E. Oakley (piloot), Sgt Douglas J. Avent (observer), LAC Denis V. Woods (boordschutter). Het vliegtuig stortte neer in het Munsterbos van Munsterbilzen en de drie bemanningsleden kwamen om in de crash. Ze rusten nog steeds op de gemeentelijke begraafplaats van Munsterbilzen. Het vader-en-zoon-team Lost Planes (vader Aloys en zoon David Stulens) deed in 2007 onderzoek naar de exacte plaats waar het vliegtuig neerkwam en slaagde erin om nog een aantal onderdelen terug te vinden zonder grote opgravingen uit te voeren. Meer details over hun onderzoek kan je nalezen op hun website http://users.skynet.be/lostplanes.net/Mission-blenheim.htm Je kan enkele van de gevonden onderdelen bekijken in Brasserie Remise New Style, zaal De Landschapsruiter op het Leroyplein in Munsterbilzen.
Zoals reeds vermeld werd op 11 november 2020 een gedenksteen ingehuldigd dicht bij de plaats van de crash. Het is een initiatief van Roger Eyckmans van de Oudstrijdersvereniging van Munsterbilzen in samenwerking met Heemkring Landrada en Lost Planes. Om de gedenksteen te mogen plaatsen moest verschillende officiële instanties hun zegen geven; het Munsterbos is namelijk beschermd natuurgebied. Je kan de gedenksteen bezoeken door een van de twee uitgestippelde wandelpaden door het Munsterbos te volgen, de blauwe wandeling (5 km) of de rode wandeling (8 km) komen beiden voorbij de Sint-Amorkapel, de gedenksteen ligt een twintigtal meter van deze kapel. Je kan je wagen parkeren op de parking Waaierplein naast de AD Delhaize supermarkt aan de Waterstraat in Munsterbilzen. Vandaar kan je de bewegwijzerde wandelingen beginnen. Je kan een wandelkaart kopen bij toerisme Bilzen maar op diverse websites zoals wandelgidszuidlimburg.com of natuurpuntlimburg.be kan je kaartjes vinden met de wandelroutes.