Dit dorpje lag op de Hellen Riegel van de Duitse Nachtjagdgeneraal Josef Kammhüber. Deze tekende een denkbeeldige lijn doorheen Europa waar op regelmatige afstand zoeklichten werden geplaatst, die ’s nachts de hemel afspeurden op zoek naar Britse bommenwerpers. De bedienaars van de schijnwerpers kregen hun informatie over de invliegers via schotelantennes van het type Würzburg (later zou men een groter model gebruiken, de Würzburg-Riese, om nachtjagers rechtstreeks te geleiden).
Op 15 oktober 2006 ging Victor Merckx zoeken naar de resten van de Würzburg check-radar in Hédenge. Op de plaats die hij eerder had aangeduid (op het einde van de Rue de la Linière) was niks meer te vinden. Volgens informatie die hij ter plaatse kreeg werd de sokkel rond maart of april 2006 spijtig genoeg afgebroken. De foto’s van de typische sokkel waarop de doelvolgradar stond (een schotelantenne) dateren van 2004. Volgens buurtbewoners bevinden er zich nog resten van deze radarinstallatie onder de grond. Dankzij Henry Le Lorrain, een buurtbewoner die 17 was in 1944, beschikken we nu nog over zijn geschreven ‘Souvenirs de mémoire des radars de Hédenge,’ alsook van een schets van de toenmalige installatie. Henri Le Lorrain werd geholpen door het 11-jarige meisje Florence Josse om zijn herinneringen aan de radarsite van Hédenge op papier te zetten. Zo blijf geschiedenis leven voor de komende generaties.
Op 12 en 13 mei 1940 kwamen de Duitsers aan in Hédenge. Vijf maanden later verkenden hoge Duitse militairen de velden rond Bois Louis. In januari 1941 begonnen de werken en in januari werden er betonnen sokkels gegoten. Er lagen kabels in grachten, groepen moesten zorgen voor een permanente electriciteitsbevoorrading. Er werden ook verblijfskwartieren gebouw en midden 1941 was er ongeveer 180 man personeel aanwezig. In de buurt van de installatie kwamen ook grote schijnwerpers. Op 3 september 1944 overvlogen vier Thunderbolts de installaties en ze openden het vuur. De installaties werden gedeeltelijk vernield en de verblijven in brand bestoken door de Duitsers.