Nicolas Kinet, geboren te Luik op 24 april 1877, overleden te Stokkel op 3 augustus 1910.
Zoals nogal wat vliegeniers van die periode, kwam Nicolas Kinet uit een andere sporttak, het motorrijden, waar hij een rivaal was van Jan Olieslagers. Als vliegenier had hij een korte maar glansrijke carrière.
Hij leerde vliegen in Frankrijk, aan de vliegschool van Henri Farman, waar hij Charles Van den Born als instructeur had. Nicolas Kinet behaalde het Franse vliegbrevet nummer 83 in maart 1910 in dezelfde week als Jules de Laminne, Joseph Christiaens en Graaf Malynski. Hij behaalde het Belgische pilotenbrevet nummer 10 op 31 mei 1910.
Begin mei 1910 ontving hij zijn nieuwe Farman vliegtuig waarmee hij zijn echtgenote en zijn broer Louis een luchtdoop gaf.
Tussen 5 en 17 juni 1910 nam hij deel aan een vliegmeeting te Budapest in Hongarije.
De volgende maand vinden we hem te Reims in Frankrijk, waar hij van 3 tot 10 juli deelnam aan de 2e Grande Semaine de l’Aviation. Hij vloog er met wedstrijdnummer 23.
Van 14 tot 19 juli speelde hij een thuismatch met vliegdemonstraties te Ans waar hij zeer enthousiast onthaald werd.
Ter gelegenheid van de ‘Exposition Universelle’ van Brussel, organiseerde de Aeroclub van België een ‘Grande Quizaine d’Aviation’ op de paardenrenbaan van Stokkel van 23 juli tot 4 augustus 1910. Een van de deelnemers was Nicolas Kinet. Tijdens een vlucht op 3 augustus stortte hij neer en overleed aan zijn verwondingen. Volgens de ene bron zou er een onderdeel van zijn vliegtuig gebroken zijn, volgens een andere bron werd hij gegrepen door een plotse windstoot. Zowel zijn echtgenote als zijn broer Louis, eveneens mecanicien van Nicolas, waren getuigen van het ongeval. Het Britse luchtvaarttijdschrift Flight rapporteerde in zijn nummer van 3 december 1910 dat Louis Kinet zich niet liet afschrikken door de dood van zijn broer en op Kiewit volop aan het oefenen was. Nochtans vinden we nergens terug dat hij uiteindelijk zijn vliegbrevet haalde.
In zijn thuisstad Luik herinnert o.a. deze straatnaam aan één van de eerste dodelijke slachtoffers van de Belgische luchtvaart.