Op 1 augustus 1953 had Sabena reeds een helihaven geopend aan de Groendreef in Brussel, nabij de huidige Citroën-garage en het postgebouw. Sabena was de eerste luchtvaartmaatschappij die een helikopternetwerk uitbouwde voor het vervoer van post en passagiers. Op 23 mei 1958 werden de vernieuwde installaties aan de pers voorgesteld. Een week later opende de vernieuwde helihaven, goed op tijd voor Expo 58.
Op 15 april 1958 opende ook een helihaven op het expodomein. Het was een ontwerp van de architect Robert Blanpain en werd gebouwd door de firma Ruttiens. Het geraamte was in hout, de buitenmuren in betonblokken, de fundering is in gewapend beton. De gevel was 85 meter lang en het gebouw had een breedte van 25 meter. In het deel dat voorzien was voor de passagiers was een grote hal, verkoopskantoren, een check-in, een wisselkantoor en een souvenirwinkel. Er waren twee wachtzalen, een voor lokaal verkeer en luchtdopen en een ander voor internationaal verkeer. Ook een VIP-ruimte was voorhanden.
De gebouwen konden gemakkelijk afgebroken en verplaatst worden, ik vraag me dan ook af of ze na de Expo misschien elders weer opgebouwd zijn. Er waren grote vensters van waarachter het publiek de helikopters kon bekijken. Net zoals bij het luchthavengebouw in Zaventem werden ook deze ramn geleverd door het Vilvoordse Chamebel.
Het gebouw van 85 op 25 meter was bij velen bekend om zijn bar-restaurant Helistar. Daar was plaats voor 650 personen De luchthavenmeester was Léon Garnier, een voormalig marineofficier. Enkel de tarmac van de helihaven is goed bewaard gebleven, de landingsplatformen zijn nog goed herkenbaar. De vroegere helihaven is nu een park en speelplaats, gelegen tussen paleis 1 van Brussels Expo (Heizel) en de Magnolialaan. Anno 1958 grensde de helihaven aan het Expo-pretpark Vrolijk België.